Certificeringen, Certificering, ISO Audit, ISO

ISO Certificeringen

ISO Certificeringen tonen aan dat uw managementsysteem goed werkt en goed beheerst is.

Uw dienstverlening is van belang voor uw klanten. Immers: als uw diensten niet optimaal werken, dan heeft dat effect op uw klanten en hun vermogen om te leveren. Een goed beheerd managementsysteem van processen en procedures helpt dan om uw eigen bedrijfsvoering aan te sturen en bij te schaven waar nodig.

Deze benadering, werken vanuit een managementsysteem, is ook het uitgangspunt van de ISO-standaarden. Elke ISO standaard omvat een centrale basis, met daarop gebaseerd een focusgebied voor bijvoorbeeld informatiebeveiliging (ISO 27001), kwaliteit (ISO 9001), privacy (ISO 27701) of informatiebeveiliging in de cloud (ISO 27017). Standaarden zoals de NEN 7510 voor informatiebeveiliging in de zorg, of BIO voor informatiebeveiliging voor de overheid zijn hiervan afgeleid.

Met een certificeringsaudit toetst de auditor niet alleen de resultaten van het werk, maar beoordeelt deze ook of de processen passend zijn voor de organisatie en of de medewerkers hier ook voldoende begrip van hebben.

Een ISO certificering is daarmee een bewijs dat u niet alleen de juiste resultaten behaalt, maar dat de onderliggende processen en procedures hier ook bij passen.

Certificeringen, ISO certificeringen, ISO normeringen
Contact

Contact opnemen

Heeft u vragen over een ISO normering, of hebben uw klanten om een assurance verklaring gevraagd? Of wilt u eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden om de beheersing van uw eigen processen te verbeteren? Wij wisselen graag met u van gedachten over de mogelijkheden.

Standaardiseren, ISO audit, ISO certificering, Certificering

Integreren van standaardsen en gecombineerde audits

De ISO certificeringen hebben nog een ander voordeel: Ze sluiten goed op elkaar. Voor organisaties betekent dit, dat ze één geïntegreerd managementsysteem kunnen voeren waarin diverse specialisaties zijn opgenomen.

Tijdens de audit houden wij hier ook rekening mee: De auditors van Mathison zijn gespecialiseerd in het toetsen van gecombineerde managementsystemen, waarbij niet alleen ISO-standaarden (en daarvan afgeleide standaarden) kunnen worden getoetst, maar ook assurance-toetsingen gecombineerd kunnen worden uitgevoerd.

Voor meer informatie over de diverse certificeringen, zie hieronder:

ISO 9001

ISO 9001 wordt gezien als de grootvader aller management-systemen, gericht op kwaliteit. Met een ISO 9001-certificering laat u zien dat u de bedrijfsprocessen passend hebt ontworpen, opgezet en geïmplementeerd in de organisatie en dat u continu hierin verbetert.
Lees meer…

ISO 27001

ISO 27001 certificering wordt wereldwijd gezien als de leidende standaard op het gebied van informatiebeveiliging. Een ISO 27001-certificering toont aan dat organisaties in staat zijn om een managementsysteem voor informatiebeveiliging draaiende te houden en continu te verbeteren.
Lees meer….

NEN7510

Binnen de zorgsector wordt er zeer veel gewerkt met gevoelige informatie. Daarom dienen Nederlandse bedrijven, die werken met gevoelige zorgdata, zich te laten certificeren tegen de NEN7510 normering. Deze norm is gebaseerd op de internationale ISO27001 norm en is opgenomen in artikel 2 van de AMvB.
Lees meer….

ISO 27701

Privacy is van groot belang, aantonen dat u dit nastreeft ook. ISO 27701 is de standaard hiervoor. De ISO 27701-standaard is een uitbreiding op de ISO 27001-standaard, wat als voordeel heeft dat u gebruik kunt maken van de al bestaande managementstructuur, maar nu voor privacy.
Lees meer…

ISO 27017

Met ISO 27017 tonen cloud services providers aan dat informatiebeveiliging geborgd is. Ook deze standaard is een uitbreiding op de basis voor informatiebeveiliging, maar dan vanuit de gedachte dat u ook de regie voert over uw clouddiensten als klant en als leverancier.
Lees meer…

ISO 27018

ISO 27018 is de set standaard-richtljnen voor het implementeren van privacy in clouddiensten. Deze standaard is een uitbreiding van de standaard ISO 27017 maar dan gericht op het borgen van de privacy-aspecten in de cloud.
Lees meer…

Integrated audit

Door het combineren van een ISO en Assurance audit bespaar je tijd en geld omdat je de certificeringen tegelijk kan toetsen en hierdoor minder manuren nodig hebt voor beiden.
Lees meer….